Vloerverwarming op noppenplaten

Vloerverwarming noppenplaten

Vloerverwarming op noppenplaten lijkt op vloerverwarming op tackerplaten en is ook een pakket van vloerverwarming en isolatie in één (al zijn er ook noppenplaten zonder isolatie te verkrijgen). De platen bestaan uit een laag EPS waar een kunststof plaat met een noppenpatroon op is bevestigd. Tussen deze noppen wordt de vloerverwarmingsbuis bevestigd.

EPS staat voor Expanded Polystyrene of Geëxpandeerd Polystyreen en is een licht en vrijwel altijd wit materiaal. EPS wordt gemaakt van polystyreen en is daarom een kunststof. In de volksmond wordt EPS ook wel piepschuim, tempex of PS-hardschuim genoemd. Noppenplaten worden geleverd met een 11 of 31mm dikke EPS plaat. Met een nop-hoogte van 20mm komt de totale hoogte van de platen op respectievelijk 31 en 51mm.

Vloerverwarming op noppenplaten dient afgewerkt te worden met een zandcement dekvloer met een minimale dekking van 3cm óp de buis. Hierdoor dient u rekening te houden met een opbouwhoogte van minimaal   61mm (31mm noppenplaat + 30mm dekvloer óp de buis). Naargelang de dikte van de platen of dekvloer verandert, wijzigt de totale opbouwhoogte natuurlijk ook.

Voordelen

Voordelen van vloerverwarming op noppenplaten: