Vloerverwarming op tackerplaten

Vloerverwarming op tackerplaten

Vloerverwarming op tackerplaten is vloerverwarming én isolatie in één. De platen zijn namelijk isolatieplaten (EPS) voorzien van rasterfolie waar de vloerverwarmingsbuismet een kunststof U-clip op wordt vastgemaakt.

EPS staat voor Expanded Polystyrene of Geëxpandeerd Polystyreen en is een licht en vrijwel altijd wit materiaal. EPS wordt gemaakt van polystyreen en is daarom een kunststof. In de volksmond wordt EPS ook wel piepschuim, tempex of PS-hardschuim genoemd. Tackerplaten zijn verkrijgbaar in diktes variërend van 20 tot 40mm. Daarnaast zijn er ook platen beschikbaar die een reductie bewerkstelligen t.b.v. contactgeluid, wat ze uitermate geschikt maakt voor bijvoorbeeld appartementen.

Vloerverwarming op tackerplaten dient afgewerkt te worden met een zandcement dekvloer met een minimale dekking van 3cm óp de buis. Hierdoor dient u rekening te houden met een opbouwhoogte van minimaal 70cm (20mm tackerplaat + 50mm dekvloer). Naargelang de dikte van de platen verandert, verandert de totale opbouwhoogte natuurlijk ook.

Voordelen

Voordelen van vloerverwarming op tackerplaten: