Vloerverwarming aanleggen

Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming op krimpnetten kosten

Vloerverwarming op krimpnetten

Vloerverwarming op droogbouw kosten

Vloerverwarming op droogbouw

Vloerverwarming op tackerplaten kosten

Vloerverwarming op tackerplaten

Vloerverwarming op noppenplaten kosten

Vloerverwarming op noppenplaten

Vloerverwarming op tackerplaten kosten

Algemene
informatie

Vloerverwarming aanleggen in nieuwbouwwoningen is bijna niet meer weg te denken. Maar ook in bestaande woningen is vloerverwarming goed toe te passen. Schakel in dat geval Ecoheat in. We zijn de vloerverwarming specialist. Onze medewerkers adviseren u graag welk type vloerverwarming u het beste toe kunt passen. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. We maken alleen gebruik van Nederlandse producten van topkwaliteit. Vloerverwarming aanleggen vereist specialistische kennis en dat kunt u het beste aan een professional overlaten.

Soorten vloerverwarming

Bij Ecoheat zijn we gespecialiseerd in warm water vloerverwarmingssystemen, waaronder natbouw vloerverwarming en droogbouw vloerverwarming. Beide systemen hebben hun eigen voordelen, afhankelijk van uw situatie.

Natbouw vloerverwarming

Natbouw vloerverwarming laten leggen

bij een natbouw systeem wordt het systeem op de (betonnen) constructievloer gelegd en vervolgens afgewerkt met een afwerkvloer (bijvoorbeeld zandcement of anhydriet). Door de diepere ligging van de buizen zorgt deze manier van aanleg voor een optimale warmtespreiding en een hoog rendement. Een “nat systeem” is geschikt voor alle soorten vloerbedekking, dus ook bijvoorbeeld tegels en natuursteen. Voorbeelden van natte systemen die we aanleggen zijn: vloerverwarming op krimpnetten (of draadstaalmatten genoemd), vloerverwarming op tackerplaten en vloerverwarming op noppenplaten.Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw Vloerverwarming aanleggen

Bij de “droge systemen” wordt het systeem bovenop de bestaande vloer gelegd, waardoor er geen cementdekvloer nodig is en de vloerverwarming installatie snel en gemakkelijk verloopt. Droogbouw systemen zijn geschikt voor verschillende soorten vloerbedekking, zoals laminaat, PVC (dit is de meest voorkomende vloerafwerking van dit moment), parket en tegels. 

Deze systemen hebben een lage opbouwhoogte en zijn daardoor geschikt voor renovatieprojecten en uitermate geschikt voor houten vloeren vanwege het beperkte gewicht van het systeem. Natbouw systemen zijn vaak te zwaar en infrezen in hout is niet mogelijk.

 

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming laten infrezen

Bij het infrezen van vloerverwarming worden sleuven in de bestaande dekvloer gefreesd waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst. Dit zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverspreiding en is een goede optie bestaande bouw of grote renovatieprojecten.

Het infrezen van vloerverwarming kan niet in alle vloeren worden gedaan, zo frezen we bij voorkeur niet in beton omdat het de constructie van de woning kan verzwakken. Ook raden we niet aan om te frezen in een betegelde vloer, omdat die vaak loslaten tijdens het frezen of tijdens het opwarmen van de vloer.

 

Verschillende patronen van vloerverwarming aanleggen

Op welk patroon vloerverwarming aangelegd wordt heeft veel invloed op verdeling van de warmte in een woning. In het verleden werd vloerverwarming in een Legpatroon meander aangelegd. De buizen liggen dan parallel aan elkaar, waardoor de warmte zich vooral aan het begin bevindt. Hierdoor ontwikkelen zich warmteverschillen in de vloer, terwijl een goede warmteverdeling wenselijk is.

Tegenwoordig leggen we uitsluitend vloerverwarming in slakkenhuis legpatroon.  Hierbij liggen de buizen voor zowel de aanvoer als afvoer van het water naast elkaar, waardoor de warmte op een gelijkmatige manier door de ruimte wordt verspreid. Bovendien wordt de kans op scheuren in de vloer tot een minimum beperkt.

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Waarom kunt u het beste kiezen voor het aanleggen van vloerverwarming? Vloerverwarming aanleggen heeft heel veel voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rij:

  • Vloerverwarming is efficiënter dan gewone verwarming.
  • Door vloerverwarming aan te leggen verdwijnt de radiator en dat levert u meer ruimte op.
  • U bespaart met vloerverwarming op uw energierekening. (afhankelijk van het stookgedrag en isolatie van de woning)
  • Bij nul-op-meter en duurzame woningen is vloerverwarming aanleggen uitermate geschikt. De vloerverwarming werkt dan in combinatie met een warmtepomp.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming kan fungeren als hoofdverwarming of bijverwarming en in combinatie met een centrale verwarming. Onze warm water vloerverwarming zorgt voor een energiezuinige oplossing als alles goed geïsoleerd is.

Vloerverwarming en verschillende vloeren

Of u nu een houten vloer heeft, een bestaande dekvloer of vloerverwarming op een betonvloer wilt aanleggen, Ecoheat zorgt voor de juiste installatie voor elke situatie.

Vloerverwarming laten aanleggen in verschillende situaties

Of u nu een bepaald aantal vierkante meters wilt verwarmen of uw hele huis wilt verwarmen, Ecoheat is de vloerverwarming specialist voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie en vraag direct een gratis offerte aan!

Prijzen en kosten van vloerverwarming

Bij Ecoheat bieden we duidelijke prijzen voor vloerverwarming op de prijzen pagina. Voor de prijzen van uw specifieke situatie leveren we offertes op maat.

Vloerverwarming Aanleggen Door Ecoheat

Laat het leggen van vloerverwarming doen vloerverwarming specialisten en schakel Ecoheat in. Vraag hier gratis en vrijblijvend een offerte aan, ook als u nog niet zeker weet welk vloerverwarmingssysteem de juiste is. Onze medewerkers staan u graag te woord nadat u een offerte heeft aangevraagd. Wilt u eerst meer weten over de kosten? Kijk dan hier op de prijzen pagina.