Vloerverwarming warmtepomp

Vloerverwarming warmtepomp

Zoekt u naar een vloerverwarmingsysteem dat geschikt is voor aansluiting op een warmtepomp, zodat u efficiënt met uw energie omgaat? Dit kan Ecoheat voor u realiseren. Steeds meer huishoudens kiezen voor vloerverwarming. Dit kan natuurlijk aangesloten worden op een CV-ketel, maar een warmtepomp is milieuvriendelijker en veel zuiniger in gebruik. De warmtepomp zelf installeren wij niet, maar we kunnen u vaak wel helpen aan een goede installateur die dat in samenwerking met ons voor u kan verzorgen.

Zoals gezegd; het is zeker mogelijk om vloerverwarming aan te sluiten op een traditionele cv-ketel. In de praktijk blijkt echter dat een warmtepomp een veel duurzamere oplossing is. Dit komt omdat een warmtepomp ervoor zorgt dat het water in de buizen op een effectieve manier wordt opgewarmd, zonder dat hier grote energiekosten aan verbonden zitten. Voor een vloerverwarming met (of zonder) warmtepomp helpt Ecoheat u graag verder.

Vloerverwarming Kampen
Vloerverwarming via een warmtepomp laten aanleggen?

Voordelen

Voordelen van vloerverwarming met warmtepomp

De afgelopen jaren is een vloerverwarming met warmtepomp steeds populairder geworden. Een belangrijke factor voor de toename van hiervan is dat je tot wel meer dan twee keer bespaard kan worden op de energiekosten. Hieronder brengen we alle voordelen van deze vloerverwarming in kaart:

  • Een systeem met vloerverwarming en een warmtepomp is energiezuinig;
  • in de winter kan een vloerverwarming de woning verwarmen, maar in de zomer kan ze ook helpen met afkoelen (afhankelijk van de warmtepomp);
  • ideaal te combineren met allerhande vloeren waaronder PVC;
  • een gezonder en aangenamer leefklimaat.

Waardoor is een vloerverwarming met warmtepomp financieel aantrekkelijk?

Goed, het voornaamste voordeel van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp is dat u hiermee op de langere termijn goedkoper uit bent, in vergelijking met een cv-ketel. Twee basisfactoren zijn daarop van invloed: de aanschafkosten en het energieverbruik. Om het feit dat een warmtepomp in aanschaf aanzienlijk duurder is dan een nieuwe cv-ketel kunnen we niet heen. De prijzen lopen, afhankelijk van het type warmtepomp, natuurlijk uiteen, maar gemiddeld genomen kost een warmtepomp drie à vier keer zoveel als een nieuwe cv-ketel.

Daartegenover staat echter dat de gemiddelde levensduur van een warmtepomp een heel stuk hoger ligt. Het is geen uitzondering dat een warmtepomp zo’n twintig jaar meegaat. Cv-ketels daarentegen verliezen na tien à twaalf jaar echter al flink aan rendement en zijn na twaalf tot vijftien jaar toe aan vervanging. Maar dat is nog niet eens dé reden waarom vloerverwarming met een warmtepomp een financieel aantrekkelijke investering is.

Het verschil wordt namelijk gemaakt door het energieverbruik. Voor het gebruik van vloerverwarming is namelijk een veel lagere temperatuur nodig dan voor het verwarmen van uw huis met radiatoren en een cv-ketel. Dit omdat uw gehele vloer warmte afgeeft en dus een veel groter bereik heeft dan een aantal radiatoren aan de muren. Om een beeld te schetsen: voor vloerverwarming is een aanvoertemperatuur van 30 tot 40 graden ideaal (mede afhankelijk van de isolatie van uw woning en het type vloerafwerking waarvoor u kiest). Kijken we echter naar traditionele radiatoren, dan praten we over een optimale aanvoertemperatuur van 60 tot 80 graden. Kortom: met vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp verwarmt u uw woning veel efficiënter. En dat ziet u terug op uw energierekening!

Niet alleen verwarmen, maar ook koelen

Daarnaast is een voor velen nog onbekend voordeel van vloerverwarming met een warmtepomp dat u hiermee ook uw woning kunt afkoelen. In de zomer kan dit een zeer welkome optie zijn. Waar een cv-ketel enkel warm water produceert, is het met een warmtepomp namelijk ook mogelijk om water juist te verkoelen. Door het koude water door de leidingen te laten stromen daalt de temperatuur in huis. Dit is vanzelfsprekend niet te vergelijken met de werking van airconditioning, maar vloerverwarming met een warmtepomp kan wel degelijk voor een voelbaar aangenamere temperatuur in huis zorgen, wanneer het buiten warm is.

Kosten voor vloerverwarming met warmtepomp

De keuze voor het type waterpomp bepaalt in grote mate de prijs die moet worden betaald voor een vloerverwarming met warmtepomp. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden om zo een reëel kostenplaatje te kunnen schetsen. Als u vrijblijvend een offerte aanvraagt kunnen wij dit voor u in kaart brengen. Kijkt u al uit naar een gezonder en aangenamer leefklimaat in uw woning? Neem dan vrijblijvend telefonisch contact op met Ecoheat. Bel ons voor een vloerverwarming met warmtepomp op: 038 – 333 42 10.

Een vloerverwarming met warmtepomp bij Ecoheat!

Wilt u een vloerverwarming met warmtepomp aanschaffen? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Wij kunnen een scherpe offerte op maat voor u samenstellen. Dit is uiteraard vrijblijvend zodat u rustig een beslissing kan nemen. Heeft u aanvullende vragen over onze dienstverlening? Neem telefonisch contact op via: 038 – 333 42 10. U kunt ook een mail sturen naar: [email protected].