Vloerverwarming prijzen

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van vloerverwarming?

Bij EcoHeat, begrijpen we dat de kosten een belangrijke overweging zijn bij het kiezen van de juiste vloerverwarming voor uw huis of bedrijf. Daarom bieden we concurrerende prijzen en transparante offertes, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte. Wij nemen graag persoonlijk contact met u op.

Bij EcoHeat streven we naar een perfecte balans tussen kwaliteit en prijs. Onze vloerverwarmingssystemen zijn niet alleen energie-efficiënt, maar ook ontworpen om naadloos te integreren in elk type interieur, van klassiek tot modern.

Waarom kiezen voor EcoHeat?

 • Energie-efficiëntie: Onze systemen zijn ontworpen om uw energieverbruik te minimaliseren, wat leidt tot lagere energierekeningen.
 • Comfort: Geniet van een gelijkmatige verwarming van uw ruimtes zonder koude plekken.
 • Duurzaamheid: Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor een langdurige werking.
 • Gebruiksgemak: Eenvoudig te bedienen thermostaten voor een optimaal binnenklimaat.

Uw Persoonlijke Offerte

Elk project is uniek, en daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen aan. Vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte. Ons team van deskundigen zal uw situatie beoordelen en een gedetailleerd voorstel doen dat past bij uw specifieke behoeften en budget.

Snelle en Professionele Installatie

Onze gekwalificeerde installateurs zorgen voor een snelle en probleemloze installatie, met minimale verstoring van uw dagelijkse leven.

Klanttevredenheid Gegarandeerd

Bij EcoHeat is klanttevredenheid onze topprioriteit. We staan achter onze producten en diensten en streven ernaar om elke klant een positieve ervaring te bieden.

Geïnteresseerd?
Vul het formulier in, wij nemen contact met je op om de mogelijkheiden samen door te nemen.
Vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming op krimpnetten kosten

Vloerverwarming op krimpnetten

Vloerverwarming op droogbouw kosten

Vloerverwarming op droogbouw

Vloerverwarming op tackerplaten kosten

Vloerverwarming op tackerplaten

Vloerverwarming op noppenplaten kosten

Vloerverwarming op noppenplaten

Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen voor elk type vloerverwarming slechts gemiddelde kosten zijn en dat de daadwerkelijke prijzen kunnen variëren op basis van uw specifieke situatie en lokale omstandigheden. 

Voordelen van vloerverwarming

Kiest u voor vloerverwarming dan zijn er verschillende voordelen ten opzichte van verwarming via radiatoren, waaronder:

 • Comfort: Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte, waardoor er minder koude plekken zijn en het comfort niveau toeneemt.
 • Energie-efficiëntie: Watergedragen vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatiger over de hele vloer en dit is een meer efficiënte warmteafgifte dan met radiatoren. Tevens voelt de warmte van vloerverwarming meer behaaglijk aan.
 • Ruimtebesparing: Vloerverwarming neemt geen bruikbare ruimte in beslag, zoals radiatoren wel doen.
 • Lagere stofontwikkeling: Vloerverwarming veroorzaakt minder beweging van stof dan radiatoren, waardoor het beter is voor mensen met allergieën of astma.
 •  Esthetiek: Vloerverwarming is niet zichtbaar en kan onder een afwerking, zoals parket of tegels, verborgen blijven. Hierdoor blijft de ruimte esthetisch aantrekkelijk.
 • Toekomstbestendig: In combinatie met Lage Temperatuur warmtebronnen is vloerverwarming dé manier om uw woning comfortabel te blijven verwarmen zonder hiervoor grote convectoren te hoeven plaatsen (die nog meer ruimte opeisen dan de huidige radiatoren al doen). Vloerverwarming is daarmee geschikt voor aansluiting op alle warmtebronnen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Kosten vloerverwarming

Vloerverwarming is een comfortabele en energiezuinige manier om een aangenaam binnenklimaat te creëren. Bij een watergedragen vloerverwarmingssystemen circuleert door de Cv-ketel verwarmd water door leidingen in de vloer, waardoor de vloer en daardoor ook de ruimte egaal verwarmd wordt. Dit artikel geeft een beknopte introductie van de kosten van vloerverwarming van watergedragen systemen.
De totale kosten voor het installeren van een watergedragen vloerverwarmingssysteem zijn afhankelijk van veel factoren. We noemen hier de belangrijkste:

 • Nieuwbouw of bestaande woning: Wilt u vloerverwarming leggen in een bestaande woning of in een nieuw te bouwen woning?
 • Materiaalkosten: Hieronder vallen de kosten van de vloerverwarmingsbuizen, verdeler, eventueel isolatiemateriaal en bevestigingsmaterialen.
 • Soorten vloerverwarming: Gaat het om vloerverwarming in de woonkamer of gaat het om een relatief kleine badkamer, gebruikt u de vloerverwarming als hoofdverwarming of een al dan niet uitgebreide bijverwarming?
 • De keuze van vloerverwarmingssysteem: Elke manier van aanleg vraagt om specifiek benodigd materiaal en materieel. Zo zijn bij droogbouwsystemen bijvoorbeeld fermacell platen nodig en bij het infrezen van vloerverwarming een freesmachine en diamanten freesbladen.
 • Type vloer: Het type vloer in uw woning bepaalt de mogelijke manieren waarop een vloerverwarmingssysteem aangebracht kan worden. Zo is bij een cementvloer de meest voor de hand liggende manier van aanleg het infrezen van de leidingen. Bij een houten vloer past een droogbouwsysteem en bij een betonnen vloer een natbouwsysteem (draadstaalmatten, tackerplaten of noppenplaten).
 • Installatiekosten: De arbeidskosten voor het aanleggen van het vloerverwarmingssysteem.
 • Aansluiting op het verwarmingssysteem: Het watergedragen vloerverwarmingssysteem moet worden aangesloten op een bestaande centrale verwarming, zoals een cv-ketel of warmtepomp. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type verwarmingssysteem en eventuele aanpassingen die nodig zijn om de vloerverwarming installatie te integreren. in veel situaties kunnen wij dit meerwerk ook voor u verzorgen. Zo niet, dan kunnen wij u in contact brengen met één van de vele Cv-installateurs waar wij mee samenwerken.
 • Eventuele vloerafwerking: Afhankelijk van het type vloerbedekking dat u kiest, kunnen er extra kosten zijn voor afwerken van de vloer. Deze afwerking kan door ons of door uw vloerleverancier uitgevoerd worden.