Ecoheat vloerverwarming / Vloerverwarming specialist Thu, 11 Jan 2024 13:29:18 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.2 /wp-content/uploads/2021/04/cropped-WhatsApp-Image-2021-03-29-at-16.38.18-32x32.jpeg Ecoheat vloerverwarming / 32 32 Nieuw bedrijfspand /nieuw-bedrijfspand/ /nieuw-bedrijfspand/#comments Mon, 01 Mar 2021 14:55:30 +0000 https://www.eco-heat.nl/?p=14005

Na maandenlang plannen, slopen en weer opnieuw opbouwen, is het dan (bijna) zover: ons nieuwe bedrijfspand staat op het punt om in gebruik genomen te worden! Het wachten is nog even op het nieuwe interieur (vertraging door corona), maar over niet al te lange tijd verwelkomen we u graag aan de Industrieweg 23 te Kampen. Voorzien van ruime kantoren, een moderne showroom/vergaderruimte en een gastvrije uitstraling is het nieuwe pand uitermate geschikt om, zelfs op afstand, u kennis te laten maken met en te informeren over vloerverwarming. 

Om u een idee te geven van wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd, gunnen we u in onderstaande film een blik achter de (verbouwings-)schermen.

]]>
/nieuw-bedrijfspand/feed/ 1
Van CV-ketel naar warmtepomp /cv-ketel-naar-warmtepomp/ /cv-ketel-naar-warmtepomp/#respond Fri, 11 Aug 2017 10:48:09 +0000 https://www.eco-heat.nl/?p=13200 [fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][fusion_text]Wanneer uw woning op dit moment verwarmd wordt door een CV-ketel, maar u met het idee speelt om mogelijk in de toekomst over te stappen op bijvoorbeeld een warmtepomp, is het verstandig om daar nu al met de aanleg van vloerverwarming rekening mee te houden.

Bij een CV ketel als warmtebron wordt er namelijk uitgegaan van een verdeelunit die voorzien is van een eigen pomp. Hierdoor kan en mag de maximale buislengte per aangelegde groep vloerverwarming maximaal 100 meter zijn. Aangelegd als hoofdverwarming komt dit in de praktijk meestal neer op een vloeroppervlak van 10m2 per groep.

Bij een warmtepomp is dit anders. Hierbij wordt het water in de vloerverwarmingsbuizen rondgepompt door de centrale circulatiepomp van de warmtepomp, wat inhoudt dat een vloerverwarmingsysteem een zogeheten open verdeler (zonder pomp) nodig heeft (meestal van kunststof).

Echter, het grootste verschil bij deze twee verschillende warmtebronnen zit in de maximale buislengte die aangehouden mag, dan wel dient te worden. Dit is namelijk bij een pomploze verdeler en warmtepomp 90 strekkende meter; 10 meter korter dus dan in geval van een systeem dat op een CV-ketel aangesloten wordt. Dit houdt in dat, aangelegd als hoofdverwarming, de maximale verwarmingscapaciteit van 1 groep vloerverwarming bij een warmtepomp, ca. 9m2 vloeroppervlak omvat.

Wanneer een vloerverwarmingsysteem op de huidige ‘standaard’ manier wordt aangelegd met een maximale buislengte van 100 meter (10m2 vloeroppervlak) per groep en u op een later moment overstapt op een warmtepomp, is de kans aanzienlijk dat de (te) lange buislengte zorgt voor te veel weerstand in de buizen en de centrale circulatiepomp daardoor het water niet rondgepompt krijgt. Bovendien genereert het systeem door de lage aanvoertemperatuur van een warmtepomp dan te weinig Watt/m2 om te kunnen fungeren als hoofdverwarming.

Dit kan voorkomen worden door nu al rekening met een dergelijke verandering te houden en de groepen vloerverwarming niet aan te leggen met een maximale buislengte van 100 maar 90 strekkende meter. Dit kan betekenen dat er voor de huidige situatie feitelijk 1 (of meer) groepen extra aangelegd dienen te worden dan voor een CV-ketel noodzakelijk is, maar mócht u in de toekomst daadwerkelijk overstappen op een warmtepomp, dan hoeft u tegen die tijd alleen maar de verdeelunit te vervangen.

Vragen? Kijk op www.ecoheat.nl of neem contact met ons op; wij zijn u graag van dienst.

038- 333 42 10[/fusion_text][/fullwidth]

]]>
/cv-ketel-naar-warmtepomp/feed/ 0
Energiebesparing door vloerverwarming /energiebesparing-door-vloerverwarming/ /energiebesparing-door-vloerverwarming/#respond Wed, 11 May 2016 15:11:00 +0000 https://www.eco-heat.nl/?p=12773 [fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Wil je energie en geld besparen door vloerverwarming?

Energie besparen door vloerverwarming? Dat bestaat echt! Maar laat je niet foppen en laat al die willekeurige percentages je niet het hoofd op hol brengen. Houd in eerste instantie je hoofd koel!

Voor de duidelijkheid: vloerverwarming is energiebesparend. Maar in welke mate hangt van diverse factoren af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de isolatie van je woning, de vloerbekleding die over de vloerverwarming komt en de manier van aanleg. Aangezien dit per woning verschillend is, kan hier geen vast besparingspercentage aan gekoppeld worden.


Hoe komt die besparing voornamelijk tot stand?

Bij radiatoren stijgt de warmte die afgegeven wordt, eerst naar het plafond. De koude lucht die bij het plafond aanwezig is, wordt naar beneden gedrukt, waardoor er luchtcirculatie ontstaat. Bij vloerverwarming wordt de warmtespreiding over een groter oppervlak verdeeld waardoor een ruimte gelijkmatiger verwarmd wordt en er minder luchtcirculatie ontstaat.

Eén van de voordelen van het verminderen van luchtcirculatie is, dat er geen koude tocht meer over de vloer aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je minder snel koude voeten hebt. Minder luchtcirculatie zorgt daarnaast voor een hogere gevoelstemperatuur, waardoor de kamerthermostaat veelal één of twee graden lager gezet kan worden. Dat bespaart energie. En dus geld!

Wil je ook meer comfort en tegelijkertijd minder energie verbruiken? Bel of mail ons![/fusion_text][/two_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] Vloerverwarming[/imageframe][/one_third][/fullwidth]

]]>
/energiebesparing-door-vloerverwarming/feed/ 0
Dikke voeten door vloerverwarming? /dikke-voeten-vloerverwarming/ /dikke-voeten-vloerverwarming/#respond Mon, 11 Apr 2016 12:56:01 +0000 http://www.ecoheat-vloerverwarming.nl/?p=12717

Geregeld wordt ons de vraag gesteld of het klopt dat je van vloerverwarming dikke voeten zou krijgen. Hoewel dit vroeger nog wel eens het geval was, hoeft u zich daar tegenwoordig geen zorgen meer om te maken. Tenminste, als de vloerverwarming goed is aangelegd en ingeregeld.

De oorzaak van dikke voeten door vloerverwarming zit namelijk in een te hoge watertemperatuur die door de buizen gevoerd wordt. Wanneer het systeem echter goed is aangelegd en er daardoor voldoende buis in de vloer ligt, hoeft de watertemperatuur niet hoger te zijn dan circa 35-40 graden. Hierdoor zal de vloer nooit warmer worden dan uw lichaamstemperatuur en zullen uw voeten niet opzwellen.

Vroeger werd vloerverwarming vaker als bijverwarming aangelegd met minder buis en op een grotere hartafstand. Tevens werd er vaak aangeraden om de watertemperatuur rond de 50 graden in te stellen.

Door de jaren heen is de manier van aanleg in combinatie met het effect op de gezondheid verder ontwikkeld en nader bestudeerd en is men erachter gekomen dat een dergelijk hoge watertemperatuur negatieve gevolgen kon hebben voor het comfort aan de voeten en onderbenen. Door de vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen en de watertemperatuur daardoor te kunnen verlagen terwijl het comfort behouden blijft (zelfs beter is geworden), is dit probleem echter geen issue meer.

]]>
/dikke-voeten-vloerverwarming/feed/ 0
Vloerverwarming nieuwbouw /vloerverwarming-nieuwbouw/ /vloerverwarming-nieuwbouw/#respond Wed, 16 Mar 2016 08:59:38 +0000 http://www.ecoheat-vloerverwarming.nl/?p=12697 [fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][fusion_text]Een nieuw huis maakt het mogelijk om lang gekoesterde wensen qua inrichting uit te laten komen. Nieuwe kleuren, nieuwe inrichting; precies zoals je het altijd al gewild hebt.
Om zover te komen, moet je tijdens de bouw al een aantal keuzes maken. Wil je een buitenkraan, een uitbouw, een deur verplaatsen, radiatoren of toch vloerverwarming?

Veel mensen denken dat vloerverwarming ver boven hun budget ligt en eerlijk gezegd: als je het via de bouw laat verzorgen, is dat vaak voor velen ook zo. De prijzen die veelal gerekend worden schrikken veel mensen af, waardoor ze toch maar kiezen voor de grote, ontsierende en toekomstige stofnesten aan de muur (die natuurlijk precies aan díe muren komen te hangen waar een mooie wandkast, schilderij of zithoek perfect zou staan).

En toch hoeft het niet zo te gaan. Mensen die zich wat verder oriënteren, komen erachter dat vloerverwarming wel degelijk een haalbare optie voor hen is. Ze moeten het alleen niet tijdens de bouw laten aanleggen, maar daarná. Ecoheat vloerverwarming garandeert niet alleen een goedkopere aanleg van de vloerverwarming, ook bent u ervan verzekerd dat het aangelegd wordt door een specialist die alleen maar werkt met Nederlandse producten van A-kwaliteit.

Wilt u meer informatie hoe ook u toch vloerverwarming voor een scherpe prijs kunt laten aanleggen? Wilt u grof geld besparen en toch straks genieten van het comfort dat vloerverwarming u biedt? Neemt u dan contact met ons op; wij informeren u graag over de mogelijkheden.
info@ecoheat.nl
Telefoon: 038 – 333 42 10[/fusion_text][/fullwidth]

]]>
/vloerverwarming-nieuwbouw/feed/ 0
Welke vloerbekleding is het beste? /welke-vloerbekleding-is-beste/ Sat, 27 Feb 2016 11:56:20 +0000 http://www.ecoheat-vloerverwarming.nl/?p=12594 [fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][fusion_text]Regelmatig wordt ons de vraag gesteld welke soort vloerbekleding nou het beste is voor vloerverwarming. Eigenlijk draait het natuurlijk om de vraag welke soort vloerbekleding het beste rendement en comfort oplevert.

Stenen vloeren

Van oudsher zijn stenen vloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming. Niet alleen wordt het met vloerverwarming een stuk prettiger om er met blote voeten of sokken op te lopen, maar ze kunnen absorberen en geleiden de warmte ook heel goed. Daarnaast is een tegelvloer, mits hij uiteraard goed gelegd is en de tijd heeft gehad om goed te drogen, niet meer zo onderhevig aan eventuele warmtewerking in de vloer. Qua aanleg zijn zowel de ingefreesde vloerverwarming als de vloerverwarming op krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten erg geschikt.

Houten vloeren

Parket is een verzamelnaam voor veel soorten houten vloeren. Laminaat heeft een kunststof bovenlaag, vaak met de kleur van een houtsoort. Bij parket bepalen de eigenschappen van het hout of de parketvloer geschikt is voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Wij adviseren u om te kiezen voor houtsoorten die het minst gevoelig zijn voor schommelingen in vochtgehalte en temperatuur, zoals eiken, merbau en afzelia. Met name verouderde of thermisch behandelde vloeren zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.
Parket / laminaat en vloerverwarming gaan perfect samen. Hout blijft wel een natuurproduct dat gevoelig is voor schommelingen in de luchtvochtigheid en temperatuur. Daarom zal een goede vloerleverancier bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen en dient u zich aan bepaalde voorschriften te houden om een probleemloze combinatie van parket en vloerverwarming mogelijk te maken. Doet u dit; dan kunt u zeker van de combinatie vloerverwarming met een houten vloer genieten. In geval van een houten vloer gaat onze voorkeur uit naar een dieper gelegen vloerverwarming, zoals bij krimpnetten, tackerplaten of noppenplaten, aangezien deze systemen minder temperatuurschommelingen in de vloer teweeg brengen dan de ingefreesde variant.

PVC vloeren

Vloerverwarming en PVC vloeren (vinyl) zijn ook een prima combinatie. PVC vloeren zijn uitermate dun, nemen daardoor snel de temperatuur van de vloerverwarming aan en geleiden de warmte dan ook optimaal. Dit zorgt ervoor dat u minder energie verspilt en snel kunt genieten van een aangenaam warme vloer.

Bij nieuwbouw met traditionele vloerverwarming heb je bovenop de leidingen een zandcement of anhydriet dekvloer. Als de dekvloer circa 6 tot 8 weken oud is, dient u voordat er een vloer gelegd gaat worden eerst de vloerverwarming op te stoken en weer af laten koelen, waarna de vloer bijna altijd met ca. 2,5 mm egalisatie geëgaliseerd worden.

Bij ingefreesde vloerverwarming zijn er natuurlijk sleuven in de dekvloer gefreesd. Om deze vloer weer goed geschikt te maken voor een PVC vloer dienen eerst de sleuven te worden gedicht waarna de vloer gemiddeld met 5mm laagdikte geëgaliseerd dient te worden.

 

Bovenstaande informatie is louter informatief bedoeld en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. Voor specifieke informatie verwijzen wij u graag door naar gespecialiseerde leveranciers van de genoemde producten.[/fusion_text][/fullwidth]

]]>